Jdi na obsah Jdi na menu

příměstský tábor - Tajemný středověk

Pět dní se sedm dětí z Přerova ocitlo v nelítostném období zvaném středověk. Dostali těžký úkol, pomoci alchymistovi najít lék, který byl ukryt ve velkém pokladu. Úkol zněl jasně musí poklad najít a vše kromě malé krabičky s lékem si z něho mohou ponechat.

 Pět dní se sedm dětí z Přerova ocitlo v nelítostném období zvaném středověk. 

          Dostali těžký úkol, pomoci alchymistovi najít lék, který byl ukryt ve velkém pokladu. Úkol zněl jasně musí poklad najít a vše kromě malé krabičky s lékem si z něho mohou ponechat.

          Něž však bylo možné se za pokladem vydat, čekala je ještě dlouhá a náročná cesta plná strastí a nesnází. Nejprve se museli jako družina secvičit a lépe poznat. Také sehnat dostatek výzbroje proti všemu, co je bude potkávat nebylo snadné. Další den se naučili přežít v přírodě a poznali oheň. Když už uměli tohle všechno, chybělo ještě poznat místní zvyky, ale hlavně se naučit jak se drží meč.

          Čtyři dny plné poznávání, cvičení a zábavy utekli jako voda a nastal den D... 

          Ráno se po polích valila mlha a naše dobrodruhy měl dneska čekat nejtěžší úkol. Nikomu to na morálce nepřidalo, když se však vše roztrhalo a vykouklo slunce, mohli se vydat na cestu. Museli projí pavučinou, střílet z luku, uvařit si neviditelný lektvar, projít bažinu, a přejít po nebezpečných lanech. Postup jim však ztěžovala horda banditů, která na ně opakovaně útočila a nedala jim oddechnout.

          Naštěstí se hrdinové nevzdali, bandity porazily a poklad po chvíli hledání úspěšně našli.

          Z pokladu vyzvedli krabičku, kterou předali alchymistovi. Ten provedl rituál, lokl si, poté se uzdravil a stal se z něj opět čiperný mladík. O zbytek léku se prý rozdělí s nemocným králem, ale tohle znám už jenom z doslechu.

          Zato určitě můžu říct, že dobrodruhové se spravedlivě o zbytek pokladu rozdělili jak bylo psán ve smlouvě a každý si šel svou vlastní cestou. Za jak dlouho se však zase budou muset spojit proti dalšímu zlu není jasné, ale "možná" to bude už dost brzy.

 

 

 

Neposedná blecha Julča

 

Odkaz na fotogalerii ZDE

 

Kontakt

Zálesácká 10 Přerov z.s.

Bezručova 12
Přerov
750 02

+420 604 508 081

honzas.z10@seznam.cz

Statistiky

Online: 1
Celkem: 183007
Měsíc: 2112
Den: 118