Jdi na obsah Jdi na menu

Severní pól 31.1.-2.2. 2014 - Flunek

Každoroční akce nazvaná Severní pól se letos konala ve Fluneku pod taktovkou studeňáků ;-)

 

 

SEVERNÍ PÓL

31.1-2.2. 2014

 V pátek jsme se sešli na nádraží netradičně již ráno, měli jsme totiž prázdniny. Odjížděli jsme jenom děti a z vedoucích s námi jela jen Míša, Maki, Bárb a Jiří. Na nástupišti jsme se  dověděli, že jedeme do Fulneku. Po jednom přestupu jsme dojeli na místo a z nádraží jsme šli do místní školy kde jsme se ubytovali. Studénka nás předběhla a tak jsme si před příjezdem oddílu z Nové paky s nimi zahráli vybíjenou. Po dobrém obědě a poledním klidu který někteří využili k hraní her jsme vyrazily na náměstí kde jsme počkali na Honzu s Eliškou. Potom jsme šli hrát hru ve které nám přidělily území které jsme museli bránit a zároveň podnikat výpravy na ostatní území. Vyhrál ten kdo nasbíral nejvíc cizích životů a odpověděl nejlépe na otázky z historie města, to jsme si museli zjistit od lidí. Vyhrát se nám nepodařilo, ale pobavili jsme se u toho dobře. Potom jsme se vrátily do školy kde jsme hráli záchranku a další hry až do večeře, na kterou byly lívance " mňam mňam ". Večer jsme si ještě zahráli hry a v jedenáct o večerce jsme se konečně uložili.

 

V sobotu ráno jsem vstávala jako poslední spalo se mi moc dobře. Po ranní rozcvičce jsme šli na dobrou snídani a potom jsme hrály melu a spoustu dalších her až do oběda. Po vynikajícím obědě a poledním lidu, který každý využil jak chtěl, jsme se oblékli a vyrazily na návštěvu muzea Komenského. Tam jsme se dověděli něco o životě a díle Jana Ámose Komenského. Po návratu do školy nás čekala další hra, rozdělili jsme se do dvojic a vyrazili do města, kde jsme plnili různé úkoly na spoustě stanovištích. U mostu jsme se rozdělili, já jsem šla pod most a Martin nahoru a musel mi hodit vajíčko a já ho měla chytit, což se nám nepovedlo protože mi ho schválně vhodil vedle.  Po projití celé trasy jsme se vrátili do školy, kde pro nás měli připravenou hru, prošli jsme celou školu a plnily úkoly např. házení mincí, hledání svíček a pod.  Po večeři na kterou jsme si dali chleby ve vajíčku "mňam" jsme si opět zahráli hry a připravili jsme se na vyhlášení. Vyhrál Jiří s Bárbem a my všichni jsme s toho měli radost. Pak jsme si ještě zahráli nějaké hry. Místo spaní jsme pak s Ondrou, Bizonem, Citronem, Farmářem a ještě pár dalšími hráli karty "bang". Vydrželi jsme u toho hodně dlouho zaléhali jsme až o půl druhé. Bylo to super ukončení celého dne .

Ráno jsem se vzbudila nečekaně mezi prvními. Ráno odjel oddíl z Nové paky. My ostatní jsme se po snídani sbalili a během úklidu jsme se pohoupali na kruzích. Moc nás to bavilo, ale museli jsme pomalu vyrazit na vlak, už jsme tam zbyli poslední, Studénka už taky odjela. Po krátkém čekání přijel náš "motoráček" a po přestupu jsme rychlíkem dorazili do Přerova. Na nádraží jsme se rozloučili a vyrazili za maminkami a tatínky. Na mě tam čekala babička s dědou.

Výpravy se zúčastnilo z našeho oddílu celkem 18 lidí, z Přerova 13 a z Polkovic 5.

p2016343.jpg

FOTKY

Na akci byli: Honza, Míška, Honzík, Eliška, Maki, Barb, Jirka, Vojta, Jacek, Anička, Martin, Filip, Matěj, Citrón, Hvězdička, Močrče, Mička, Cíťa a Body 

 

Kontakt

Zálesácká 10 Přerov z.s.

Bezručova 12
Přerov
750 02

+420 604 508 081

honzas.z10@seznam.cz

Statistiky

Online: 1
Celkem: 183065
Měsíc: 2144
Den: 128