Jdi na obsah Jdi na menu

Cesta tam a zase zpátky 23.-25.10. 2015 Rajnochovice

CESTA TAM A ZASE ZPÁTKY

23. -25.10. 2015

Rajnochovice

 

 Starší zálesáci vyrazili už v pátek odpoledne a doufali, že se pojede vlakem až do Rajnochovic. Jenže se tak nestalo, jeli autobusem do Bystřice pod Hostýnem, odkud se vydali na chatu. Ze začátku je sice čekal pěkný kopeček, ale pak se šlo jenom po hřebenovce. V půli cesty jsme museli provést menší operaci, protože jednomu z nich se udělali puchýře z nových bot. Nakonec jsme došli až k chatě, kde na nás čekali zálesáci ze Studénky. Zbytek večera jsme si povídali a hráli stolní hry.

 

Další den jsme zahájili vydatnou snídaní a teplým čajem. Poté za námi došli naši mladší členové, kteří se těšili na aktivity, které jsme pro ně připravily. Rozdělili jsme se do čtyř týmu a všechno mohlo začít. Hned první a asi nejtěžší hra byla zaměřená na paměť. Po té jsme hráli pár menších her na louce před chatou, dělali jsme test důvěry a další venkovní aktivity. Po dopolední zábavě nás čekal oběd. Po obědě jsme šli pro popadané dřevo kousek od chaty. Poté jsme sbalili potřebné věci a šli hrát další hry na louku u splavu. U splavu jsme hráli různé míčové hry jako je vybíjená nebo vyvolávaná. Na závěr nás čekala zkouška mrštnosti v podobě ringo – cesty, která nebyla vůbec snadná. Pak jsme se vrátili zpátky k chatě, kde jsme ještě za šera hráli speciální fotbal. Teprve až se setmělo, jsme se sešli všichni v chatě a povečeřeli. Večer jsme všichni společně usedli ke stolu a učili se nějaké zálesácké písničky. Den plný aktivit nás všechny unavil a my postupně chodili spát. Jen my starší jsme ještě chvíli hráli deskové hry, ale nakonec jsme podlehli i my.

 

Další den hned po snídani jsme si sbalili všechny věci, uklidili chatu a vyrazili zpátky domů. Zpátky jsme šli přes Kelčský Javorník, kde byla rozhledna sahající až do nebe. Poté co se všichni podívali z rozhledny, jsme pokračovali dál v cestě. Nakonec jsme se dostali na vlak, který nás dovezl až do Hulína, kde jsme museli počkat na další vlak, který by nás vzal zpátky domů. Netrvalo to dlouho a byli jsme ve vlaku směrem do Přerova. V Přerově si nás vyzvedli rodiče a odvezli nás domů, kde se nás vyptávali, co jsme zažili a nám nezbývalo nic jiného než jim říct, jak báječně jsme se měli.

By: Matěj Ševčík

 

Fotogalerie

12187981_1211206272226655_6589862247041705058_o.jpg

Na výpravě byli přítomni:

Honza, Maki, Adél, Kosťa, Vojta, Paragán, Maťa, Pat, Mat, Dr, Helča, Maxík, Kva kva, Anetka, Anička R., Plaváček, Natka, Ondra P., Mišák a Body

 

Kontakt

Zálesácká 10 Přerov z.s.

Bezručova 12
Přerov
750 02

+420 604 508 081

honzas.z10@seznam.cz

Statistiky

Online: 1
Celkem: 181936
Měsíc: 2237
Den: 78